Passatge de l'Ànima
Sant Pere de Vilamajor

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església s/n, 08458, Sant Pere de Vilamajor.
    Sota l'escala que puja al cor.

Elena Arbiol
    Bisbat de Terrassa. Arxiprestat de Montseny
    Virgínia Cepero González

El conjunt escultòric anomenat "Passatge de l'Ànima" es troba sota l'escala que puja al cor de l'església de Sant Pere. És obra de l'artista Elena Arbiol, l'any 2001. Es tracta d'una instal·lació de llums i ombres que representen les diferents fases de l'ànima: el naixement, la vida i la mort.

Elena Arbiol (Barcelona el 1969): És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. A partir de l'any 1994 va desenvolupar la seva tasca creativa al Centre d'Art La Rectoria, on també va col·laborar en la programació anual de cursos i seminaris d'estiu. L'any 2001 va guanyar el premi Selecció en els Premis d'Art "Generación 2001" Caja Madrid. Ha participat en diverses exposicions arreu de Catalunya i a l'estranger: Centre d'Art La Rectoria (Sant Pere de Vilamajor), Sala d'exposicions del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia (Igualada), Sala d'Art Jove de la Generalitat (Barcelona), Galeria Maria Villalba (Barcelona), Casa Elizalde (Barcelona), i La Maison de la Catalogne (París, França), entre d'altres.

L'any 1993 es van iniciar les obres de restauració integral de l'església de Sant Pere de Vilamajor, amb la col·laboració dels artistes del Centre d'Art La Rectoria.

LA MONGIA DE VILAMAJOR. Punt d'informació del Parc Natural del Montseny i de Sant Pere de Vilamajor (2014) Església de Sant Pere, la Catedral del Vallès (fulletó informatiu). Sant Pere de Vilamajor: Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis. Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.