Ressò de la Campana
Sant Pere de Vilamajor

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església s/n, 08458, Sant Pere de Vilamajor.
    A tocar de la façana de migdia de la Torre Roja.

Josep Grau-Garriga
    Fundació Centre d'Art La Rectoria
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'una escultura de ferro, realitzada per Josep Grau-Garriga, l'any 1998. És de grans dimensions i reposa dins d'un bloc de formigó.
    L'escultura, que mira el poble des de l'església, és un homenatge a les campanes.

Josep Grau-Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1929 - Angers, País del Loira, 2011):
    Fou un artista plàstic dedicat a diverses tècniques com la pintura, el dibuix, el gravat, la pintura mural, l'escultura i el tapís.
    Es considerat com a un dels renovadors del tapís contemporani, i la seva obra es troba
    en els museus més prestigiosos del món, com el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, el Museu Metropolitan de Nova York, el Museu d'Art Modern de París, o el Museu d'Art Contemporani Internacional de Mèxic D.F., entre d'altres.

Josep Grau-Garriga va escollir el taller de forja del Centre d'Art la Rectoria per a realitzar una escultura, encarregada amb motiu dels Jocs Olímpics de Seül, de l'any 1988. La "La Veu de la Campana" és la donació que va fer l'artista al centre d'art, a canvi de la utilització de les seves instal·lacions, tal i com és el pacte ordinari de La Rectoria amb els artistes residents.

LA MONGIA DE VILAMAJOR. Punt d'informació del Parc Natural del Montseny i de Sant Pere de Vilamajor (2014) Església de Sant Pere, la Catedral del Vallès (fulletó informatiu). Sant Pere de Vilamajor: Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis. Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.
    SABOYA, M. (1988) "Obra realitzada per Grau Garriga: De Sant Pere de Vilamajor a Seül". Plaça Gran (14 juliol 1988). Granollers.