Passar els nadons pel misteri del Sant Crist Olesa de Montserrat

Església parroquial

Costumari
    Sense accés
    Jordi Piñero Subirana

Durant la celebració de Setmana Santa el misteri del Sant Crist es col·loca recolzat a les escales de l'altar del temple parroquial. Una tradició associada a la confraria del Sant Crist, encarregada d'aquest misteri, és que els nadons que han nascut durant l'any es donen a mans dels confrares que custodien el monument i aquests, de manera casual i sense posar-hi cap intenció especial, el passen tres vegades per sota i per sobre de la creu d'una banda a l'altra. Sembla que aquesta tradició tenia l'objecte de prevenir determinades malalties. Durant un temps s'intentà sense èxit suprimir aquest pràctica popular.

MARTÍNEZ NOGAREDA, E (2000). L'Abans. Olesa de Montserrat. Recull gràfic. 1875-1965. Ed. Efadós, p. 572