Panteó de la família Roura
Premià de Mar

Cementiri municipal (carrer de la Plaça, s/n)

Historicista
    Germans Franzi
    Família Roura
    Jordi Montlló Bolart

Panteó en forma de capella de planta rectangular d'estil neo- romànic de tres naus amb la coberta a dues alçades, el que seria la nau central a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal i el que serien les naus laterals, aquí molt reduïdes, a una aigua. Parament fet de grans carreus ben escairats. Façana principal orientada a llevant amb la portalada de clar estil romànic, de mig punt amb arquivoltes decorades. En el timpà hi ha un crismó i es pot llegir "Familia Roura". La façana té un coronament triangular amb una creu de pedra en el vèrtex.

Horaris del cementiri: Feiners de 9 a 14 h. Caps de setmana i festius: de 10 a 13 h.

Fou construït pels germans Franzi de Barcelona, l'any 1926 per encàrrec de Can Roura.

VILARDELL, Àlex (1988). Premià de Mar. Dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.