Panteó de la família Massanell - Messalles
Vilafranca del Penedès

Cementiri municipal (Carretera de Vilafranca a Guardiola - B-2127)

Historicista
    XXI
    Jordi Montlló Bolart

Panteó de planta quadrangular format per una tomba al terra de l'Antoni i la Juliana. A la cantonada inferior dreta del parterre hi ha una pedra treballada amb la inscripció "Sempre vius / sempre et mors / sempre". A la cantonada oposada es llegeix en una planxa de bronze "Família Massanell Messalles". Al costat de la inscripció, s'aixeca un monòlit de pedra sobre el que s'hi recolza l'escultura en bronze d'una dona amb una rosa a la mà dreta. Està dreta, recolzada sobre el monòlit amb la mà dreta i el cap recolzat sobre el braç. Porta un vestit llarg de tela vaporosa i mostra l'espatlla esquerra i els peus descalços. Porta el cabell recollit en un monyo.

VALLS PEDROL, Jordi. Coord. (2004). El cementiri de Vilafranca del Penedès. Edició de l'autor. Vilafranca del Penedès.