Pantà de Can Millet
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  Torrent de Can Millet
  Emplaçament
  Torrent de Can Millet, per sobre de l'aqüeducte.
  391

  Coordenades:

  41.68258
  2.25015
  437591
  4614806
  Número de fitxa
  08005 - 239
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Regular
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  7750012DG3175S0001HO
  Autor de la fitxa
  Virgínia Cepero González

  Pantà situat al mig del torrent de Can Millet, poc més amunt de l'aqüeducte. Recollia l'aigua de la pluja que baixa pel torrent i la subministrava a Can Xammar de Dalt (Can Millet). És construït amb una gran resclosa, feta de paredat comú, de gairebé 2 m d'amplada, i més de 2 m d'alçada, amb una paret de maó a mode de barana, que voreja aquest espai elevat. Actualment resta inutilitzat, ja que tot i que emmagatzema aigua, el seu interior està ple de sorra.

  PUIG J. (2007:81) l'obra va ser dissenyada pel Sr. Sabater durant la primera meitat dels anys quaranta. La realització material va ser feta per Jaume Soler "Paleta". Va ser una obra que va donar feina a unes 30 persones i 8 o 10 carros. La construcció va durar un any i mig i, durant aquell temps la quantitat de feina fou tan gran que sorgí la necessitat que hi hagués un aiguader que s'encarregués de transportar càntirs d'aigua del Verder cap a l'obra. Cal dir que va ser un autèntic fracàs ja que en pocs anys va quedar omplert de la sorra que arrossegava el torrent.

  PUIG I ROCA, Jordi (2007). Masies de l'Ametlla del Vallès. L'estructuració d'un territori durant mil anys. Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.