Pantà de Can Millet
L'Ametlla del Vallès

Torrent de Can Millet
    Torrent de Can Millet, per sobre de l'aqüeducte.

Virgínia Cepero González

Pantà situat al mig del torrent de Can Millet, poc més amunt de l'aqüeducte. Recollia l'aigua de la pluja que baixa pel torrent i la subministrava a Can Xammar de Dalt (Can Millet). És construït amb una gran resclosa, feta de paredat comú, de gairebé 2 m d'amplada, i més de 2 m d'alçada, amb una paret de maó a mode de barana, que voreja aquest espai elevat. Actualment resta inutilitzat, ja que tot i que emmagatzema aigua, el seu interior està ple de sorra.

PUIG J. (2007:81) l'obra va ser dissenyada pel Sr. Sabater durant la primera meitat dels anys quaranta. La realització material va ser feta per Jaume Soler "Paleta". Va ser una obra que va donar feina a unes 30 persones i 8 o 10 carros. La construcció va durar un any i mig i, durant aquell temps la quantitat de feina fou tan gran que sorgí la necessitat que hi hagués un aiguader que s'encarregués de transportar càntirs d'aigua del Verder cap a l'obra. Cal dir que va ser un autèntic fracàs ja que en pocs anys va quedar omplert de la sorra que arrossegava el torrent.