Complex mina de l'Alba-aqüeducte del Verder o de Can Millet
L'Ametlla del Vallès

Can Millet
    A llevant del camí del Verder, al torrent de Can Millet

Virgínia Cepero González i Jordi Puig Roca

La mina de l'Alba, construïda cap als anys quaranta del segle XX, recollia els escorrentius del torrent de l'Alba i d'allà l'aigua anava, per mitjà de canonades, directament cap a Can Millet. L'aqüeducte, situat a llevant del camí del Verder, salva el desnivell del terreny al pas del torrent de Can Millet. Condueix les aigües provinents de la mina de l'Alba cap a la bassa dels peixos de Can Xammar de Dalt (Can Millet) per mitjà d'una canonada. És una construcció allargada i estreta, feta de pedres lligades amb morter de calç, amb volta apuntada de totxo.

Les coordenades UTM són les de l'aqüeducte.