Pantà de Baix
Granera

Torrent del Marcet - Carretera BV-1245, km. 6,5
    Entre la fàbrica i el pantà del Marcet

Afectat per l'abundant vegetació que cobreix la zona.
    Adriana Geladó Prat

Pantà situat al torrent del Marcet, el qual discorre pel fons d'una vall estreta formada per la vessant de ponent de la carena del Marcet i la vessant de llevant de la serra Pelada, sota la carretera de Granera a Castellterçol. Presenta una planta més o menys rectangular, adaptada a l'orografia de la vall i compta amb dues presses situades als extrems de tramuntana i migdia, bastides amb ciment. Aquestes construccions estan relacionades amb la fàbrica textil del Marcet, situada al seu costat de tramuntana. El pantà amida uns 150m de longitud per una mitjana d'uns 15m d'amplada, tot i que a la seva banda sud és més ample. Està tocant a l'inici del pantà del Marcet, situat al sud.

"Granerí,saps on és?". La Granària, 42, 2017, p. 35. "Granerí,saps on és?". La Granària, 43, 2017, p. 34.