Palmera del Ravalet
Vilassar de Dalt

Carrer Ravalet, 13

Espècimen botànic
    Dolent
    cal tallar-lo i cremar-lo per evitar la propagació amb d'altres exemplars del municipi, ja que afecta a la Phoenix canariensis, la palmera datilera (Phoenix dactylifera), la palmera excelsa (Trachycarpus fortunei) i la Washingtonia robusta.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    000806200DF49F0001ME
    Jordi Montlló Bolart

Palmera canària (Phoenix canariensis), plantada al davant de la Torre del Ravalet. Només en queda el tronc , d'uns 10 metres d'alçada per uns vuitanta centímetres de volt de canó i la base de les fulles, al capdamunt formant una coberta grossa i compacta que oculta el tronc. Està completament envoltada d'heura i al costat de la soca hi creix un micaquer molt ufanós.

Aquesta palmera ha estat afectada per una greu plaga d'escarabats, el morrut (Rhynchophorus ferrugineus), un insecte provinent de la Polinèsia i del sud-est asiàtic. Al nostre territori no té cap depredador natural,i quan la palmera està afectada és molt difícil eliminar-los.