Pallissa del Tros de la Xoriguera
Sant Martí Sesgueioles

Al Nord del Tros de la Xuriguera
    Bifurcació del camí de Sant Valentí

La teulada presenta una obertura i els murs algunes esquerdes
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Situada en el marge divisori de dos camps de conreu, es tracta d’un pallissa de planta rectangular amb la coberta a una vessant de teula àrab, sustentada per bigues de fusta. Hi ha un punt on la teulada ha col·lapsat. El pendent de la teulada és important, com a conseqüència d’aixecar un mur més alt que el seu paral·lel, essent els altres dos murs construïts en pendent descendent per unir el més gran i el més baix. La porta principal està centrada al mur més baix, als murs laterals hi ha finestres petites quadrades. A l’interior en una cantonada hi ha una menjadora pels animals. Els murs són de pedres irregulars, alineades, i a les cantoneres més grans i escairades. S’observa refacció amb morter.