Pallissa del camp de la Celestina
Sant Martí Sesgueioles

La Serrallonga
    Emplaçament
    Des de la depuradora primer camí a la dreta al camí de Sant Valentí, 330 metres al sud de la cruïlla
    628

41.699328424414
    1.4994847060042
    375146
    4617482
    08228 - 32
    Una part és semiderruïda i envaïda per la vegetació
    08228A004000100000LI
    Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Pallissa de planta quadrada amb annex descobert, la coberta de la pallissa és a una vessant de teula àrab, sustentada per bigues de fusta amb llates. El pendent de la teulada és considerable, com a conseqüència d’aixecar un mur més alt que el seu paral·lel, essent els altres dos murs construïts en pendent descendent per unir el més gran i el més baix. La porta principal és oberta al mur del tancat, del qual també s’accedeix a la pallissa. Aquesta part està coberta amb molta vegetació natural. Al mur més alt hi ha una finestra. El parament és de pedres irregulars, de mida gran i alineades, a les cantoneres molt més grans i escairades. S’observa una refacció amb morter. A uns 20 metres al nord, hi ha grans blocs de pedra apilats, en primer terme un clot on s’intueix una estructura de blocs de pedra ben escairats disposats circularment, sense que es pugui determinar la seva funció original. El camí que històricament passava pel seu costat s’ha vist tallat per les tasques agrícoles.