Casa carrer Vell 4
Sant Martí Sesgueioles

carrer Vell 4

Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Edifici cantoner ubicat en un dels carrers més antics de la vila, el carrer Vell. Per l’altre banda s’adossa a una altra casa. L’edifici s’estructura en planta baixa i dos pisos. La construcció presenta la coberta de teula àrab a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana del carrer Vell. El portal principal, modificat, devia haver estat molt gran a jutjar per la gran llinda i els muntants de blocs de pedra ben tallada que es poden veure. Enmig de la llinda un element decoratiu quadrifoli emmarca la data de 1787. Al costat del portal hi ha finestra tapiada i a la cantonada una porta de factura moderna. Els pisos presenten tres finestres bé amb muntants i llinda de pedra, bé amb motllures, a sobre hi ha arcs de descàrrega fets en pedra. La cornisa és de maó col·locat a sardinell. Destaca un contrafort que neix a les finestres del primer pis i baixa fent la base més ampla progressivament. El parament de tota la casa és de pedra de mides irregulars, a on s'han produït moltes refaccions.