Oratori dels Sagrats Cors
Santa Maria d'Oló

Sector central del terme municipal
    Ctra. local a St Joan d'Oló 1,5 km, camí N-E 500 m i trencall dreta a Torigues, turó a llevant

Li falta la imatge, escrostonaments a l'arrebossat
    Jordi Piñero Subirana

Oratori emplaçat al cim d'un turonet que s'aixeca al nord del mas Torigues. Consisteix en un edicle en forma de torre, de planta quadrada i dividit en dos cossos. L'inferior és de pedra i arrebossat; el superior, fet de totxo, acull la fornícula, actualment buida. Aquesta part superior sembla que ha estat refeta molt recentment, però conserva una interessant porta de ferro forjat més antiga. L'oratori està rematat amb una creu de ferro. A la fornícula hi havia una imatge moderna dels Sagrats Cors de Jesús i Maria.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

Per l'advocació d'aquest oratori sembla que tindria relació amb la Congregació de Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Jesús i Maria, que va estar present a Oló durant uns anys. Concretament, quatre germanes d'aquesta comunitat van establir-se al convent de monges d'Oló, ubicat al carrer Major, els anys de la Segona República i s'hi van estar fins el 1946. Es feien càrrec de l'ensenyament, seguint els principis fundacionals d'aquesta congregació creada a Mallorca el 1891. Cal suposar que l'oratori es va bastir en aquesta època, tot i que no es pot descartar que ja existís anteriorment.