Font de les Bruixes
Santa Maria d'Oló

Al Serrat de les Tosqueres, sector sud-oest del terme municipal
    Emplaçament
    Ctra. local a St Joan d'Oló, 100 m abans del trencall als Plans corriol nord i després S-W uns 500 m
    541

41.85772
    2.01709
    418416
    4634446
    08258-156
    1882
    Entorn poc cuidat
    08258A011001230000AQ
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada al vessant de llevant del Serrat del les Tosqueres, en un coster ombrívol i al peu d'un corriol, prop de la masia dels Plans. Consta d'una petita construcció de pedra i maó a l'interior de la qual hi ha el brollador de la font, actualment seca. Adossat a un costat es conserva una bassa-safareig feta amb lloses de pedra.

Inscripció dins de la font: 1882
    Informació oral facilitada per Josep Canamasas Güell

Segons indica la inscripció de la font, la construcció per aixoplugar-la s'hauria construït el 1882. Fins no fa gaire, era un indret suggerent i màgic amb uns roures i alzines gegants que no deixaven entrar la claror del sol. Segurament d'aquí ve el nom popular de Font de les Bruixes. Entorn de 1980 els propietaris del mas els Plans, la família Heredia, van tallar aquests arbres i des d'aleshores el lloc ha perdut bona part del seu encant. D'aquesta font es canalitza l'aigua que abasteix la masia dels Plans.