Ofici de pastor
Vilassar de Dalt

Parc Serralada Litoral

Tècnica artesanal
    Jordi Montlló Bolart

L'ofici de pastor a Vilassar ja està documentat fotogràficament des de fa 100 anys i s'ha mantingut fins els nostres dies a través de la mateixa família. Actualment hi treballen pare i fill. En Miquel Giner porta un ramat d'unes 300 ovelles de la raça ripollesa i segurenya. El pare condueix un ramat de 400 ovelles.
    Les ovelles són de carn i les serveix a l'escorxador de Santa Maria de Palautordera i a Breda. Quan s'han d'esquilar venen una brigada especialitzada que s'emporta la llana. Dormen darrera la Can Boquet. Al llarg del Parc Serralada Litoral, que és per on es mouen hi a diverses cledes i pastures sembrades pel bestiar, algunes facilitades per la Diputació de Barcelona.
    La llet de les cabres serveix per fer el formatge artesà Pujol, també de Vilassar.

Qui va començar a la família va ser sobretot l'àvia d''en Miquel, la Maria Colomer, que amb el seu marit, en Joan Canyelles Figueres, feien de masovers a Can Boquet.
    En Miquel des de petit ja va aprendre l'ofici del seu pare, però que porta un ramat propi fa sis anys.