Nucli de la Goda
Argençola

A l'indret de la Goda. Carretera C-241 km 15. Està indicat a la carretera l'indret de la Goda

X
    Totes les estructures estan en ruïnes
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Entorn l'església de Sant Pere de la Goda, hi ha les restes del que havia estat el nucli o poble de la Goda. Les restes que hi ha actualment deuen ser més contemporànies, però segurament s'alçaren sobre vestigis més antics. En aquest indret també hi ha les restes del Castell de la Goda, però que no es poden identificar degut a l'estat de conservació de l'entorn, ple de vegetació i bosc. Tot aquest conjunt es troba aturonat i envoltat de vegetació i bosc.

L'indret de la Goda ja apareix document al 960. Les notícies però d'aquest nucli i el seu castell són ben escasses. Al segle XII pertanyia a la família Queralt, atès que en testar Pere de Queralt el 1166 el llegà en franc alou a la seva germana Dolça. Al segle XIV, i l'infant Joan vengué a Dalmau de Queralt la jurisdicció de diversos termes i castells, entre els quals hi havia el de "Segoda". A inicis del segle XVII, el terme de la Goda era de J. Moxona.
    L'antic terme formà, al s. XIX, un municipi amb la Clariana (Clariana i la Goda).

AA.VV. (1992). Catalunya Romànica. Vol. XIX. L'Anoia.Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana.