Noviciat de les germanes Caputxines
Pallejà

Camí del Noviciat
    Al capdamunt d'un turó girant a mà dreta abans d'agafar el camí del Forn cap a la pedrera.

Ramon Bayó i Samsó
    Bo
    En visitar l'edifici a finals de l'any 2022, el conjunt es trobava en obres de manteniment i rehabilitació.
    IPAC 18733
    001100700DF18F0001SB
    Ainhoa Pancorbo Picó

Edificació bastida al capdamunt d’un turó a ponent del barri de les Masies, de planta quadrangular i format per quatre pavellons allargassats amb un petit pati central i una torre de planta quadrada a l’angle nord-est que presideix el conjunt i que és visible des de tot el vesant de migdia del nucli urbà.

L’edifici és pintat amb una tonalitat verda que contrasta amb el color terrós dels marcs de les finestres de totxo de la torre esmentada i de les teulades. El conjunt de la finca és molt més ampli, amb horts als vessants de llevant i tramuntana, una pista de bàsquet a ponent i una gran esplanada central pavimentada davant l’edifici principal a ponent, en la qual es troba un segon edifici de planta baixa i de la mateixa època, a manera de recepció.

Edifici inaugurat l’any 1964, sota la direcció de l'arquitecte Ramon Bayó i Samsó.

Inicialment es va concebre com una casa religiosa on seguir els ensenyaments del frare caputxí Josep Tous. Anys més tard, a petició de la Diòcesi i mantenint el seu primer objectiu, va obrir també les seves portes a grups cristians, parròquies, i col·legis per a convivències i recessos.