Can Nubiola
Pallejà

Avinguda 11 de setembre, 10
    Al costat de ca n'Olivella.

Ainhoa Pancorbo Picó

Casa que fa cantonada entre l’Avinguda 11 de setembre i el carrer de Joan Maragall. Llinda a ponent amb ca n’Olivella.

És un edifici de planta rectangular orientada a migdia, on disposa de jardí i piscina. Disposa de planta baixa, dos pisos i golfes, amb un cos avançat a la façana principal amb planta baixa, pis amb galeria oberta i terrassa. Es conserven els cups de l’antiga masia, on hi consta la data de 1846. És caracteritzada pel seu color terrós.

Antiga casa de pagès, possiblement del segle XIX, molt reformada. Posseïa terres al Pla de l’Olivella, on actualment hi ha el polígon industrial. L’any 1903 els germans Nubiola eren un dels propietaris importants de Pallejà.

Vicenç Nubiola i Cunill, enginyer agrònom, va ser professor d’horticultura a l’escola superior de Bells Oficis. De les seves terres a Pallejà en va fer escola d’agricultura on els alumnes feien pràctiques. També va col·laborar a la fundació, l’any 1927, del sindicat de Pagesos de Pallejà.

L’any 1981 va canviar de mans. Actualment la casa és residència habitual.

- MASSEGUR, Albert (2007). Pallejà. Cossetània Edicions. Col·lecció la Creu de Terme. Valls, pp. 84-85.