Nits Musicals a Santa Maria de Palau-solità Palau-solità i Plegamans

Vallès Occidental
Santa Maria de Palau-solità. Pl. de Santa Maria, 2, 08184 Palau-solità i Plegamans.
08156-78
Patrimoni immaterial
Música i dansa
Contemporani
XX-XXI
Bo
Inexistent
Obert
Científic
Privada
Associació Amics de la Música Clàssica de Palau-solità i Plegamans
Virgínia Cepero González

Es tracta d'un esdeveniment musical que es celebra anualment a l'església de Santa Maria de Palau-solità, de forma ininterrompuda des de l'any 1974, els diumenges del mes de setembre.
Normalment són quatre concerts de música clàssica, tot i que pot variar en un o dos de menys o de més.
L'entrada es gratuïta, però els assistents que ho desitgen poden contribuir-hi de forma voluntària, en sortir.

Informacions i fotografies facilitades per Jaume Ventura Nualart (Associació Amics de la Música Clàssica de Palau-solità i Plegamans).

Les Nits Musicals van començar l'any 1974, després d'un concert líric celebrat a la parròquia, quan un grup d'afeccionats i professionals de la música van creure que els concerts a l'església de Santa Maria de Palau-solità s'havien de continuar fent, per la seva bellesa, gran sonoritat i la bona acollida.
L'any 1975 es va crear l'Associació "Nits Musicals a Santa Maria de Palau Solitar", que va organitzar els concerts fins a l'any 1999, quan es va crear una nova Associació: "Amics de la Música Clàssica de Palau de Plegamans", amb uns nous estatuts adequats al moment.
Des del 1974, cada any s'han celebrat les Nits Musicals, amb un total de 166 concerts i amb una participació de 290 artistes, entre grups corals i musicals i artistes.

AMICS DE LA MÚSICA CLÀSSICA PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS: http://amicsmusicaclassicapsip.blogspot.com/