Arxiu de la Fundació Folch i Torres
Palau-solità i Plegamans

Castell de Plegamans. Carrer del Castell s/n, 08184, Palau-solità i Plegamans.
    A la planta noble del Castell de Plegamans.

A l'interior de la planta noble del Castell de Plegamans
    Fundació Folch i Torres
    Virgínia Cepero González

La Fundació Folch i Torres aplega i conserva en un arxiu, accessible al públic i als estudiosos, les obres i el material biogràfic i bibliogràfic dels cinc germans Folch i Torres, Manuel, Lluís, Josep Maria, Ignasi i Joaquim.
    Es tracta d'un arxiu documental amb més de 1.600 registres, entre els quals es troben llibres, o parts de llibres, col·leccions completes, publicacions periòdiques, retalls de premsa, manuscrits originals, cartes, il·lustracions, tesis, treballs d'estudi, documents sonors i documents multimèdia.
    A la sala de Secretaria i Arxiu s'aplega la part de material reunit per la Fundació que es pot consultar i estudiar.

Titularitat privada; accés públic.
    Considerada "col·lecció oberta al públic" pel Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya.
    Es troba a la primera planta a l'interior del Castell de Plegamans, que l'ajuntament ha cedit a la Fundació mitjançant un conveni de cessió.
    El centre està obert al públic els diumenges i festius al matí.
    Informacions facilitades per Lluís Folch (Fundació Folch i Torres).

Els germans Manuel, Lluís, Josep M., Ignasi i Joaquim Folch i Torres constitueixen el cas paradigmàtic d'una família, tots els components de la qual sentiren vocació per les lletres i les arts.
    En destaca especialment la figura d'en Josep Maria (1880-1950). És autor de les famoses "Pàgines Viscudes" i va escriure a "la Renaixença", a "la Veu de Catalunya", a "Joventut" i a "el Poble Català". Tanmateix, va ser un conegut escriptor per a infants i joves, que va col·laborar a "En Patufet", va fundar "Els Pomells de Joventut de Catalunya" i va ser l'autor de les "Aventures d'en Massagran" i de nombroses obres de teatre per a infants, entre elles "Els Pastorets".