Nin, nan, nin, nan. En Quico del Montseny
Sant Pere de Vilamajor

Tradició oral
    Virgínia Cepero González

En Quico del Montseny, personatge popular i estimat al Montseny i rodalies, tenia por a la mort. Havia perdut al seu germà Pere, després als seus pares i, anys més tard, a la seva germana Dolors. Des d'aleshores, en Quico, que ja feia de rodamón durant el dia, va deixar la casa i va agafar por a tot allò que es relacionava amb la mort.
    Els qui el volien fer enfadar simulaven el so de les campanes tocant a morts dient: "Nin, nan, nin, nan, Quico mort".

Element inclòs a l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny.

En Francesc Ribas Planas, en Quico, era fill de Gaspar Ribas Soldevila i de Maria Planas Colomé. Va ser un personatge popular i estimat al Montseny i rodalies.
    Va néixer a ca l'Estadà (Montseny), l'any 1905, i va morir a l'Asil de les Germanes de la Caritat d'Arenys de Mar, l'any 1990.
    Es desplaçava seguint els esdeveniments dels pobles del Montseny i rodalies per anar visitant les cases, on li oferien menjar i dormir.
    El record d'en Quico de les Vernedes o del Montseny és ben present entre aquells que el van conèixer i també entre els més joves a qui s'explica la seva llegendària vida.
    La colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor compta amb una figura d'en Quico.

EL PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DEL MONTSENY. Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona: http://parcs.diba.cat/web/el-patrimoni-cultural-immaterial-del-montseny…