El Museu RTVE està situat als estudis de Televisió Espanyola a Sant Cugat del Vallès.
Es tracta d'un museu que, a través dels oficis de la televisió i de la ràdio, tant els històrics com els actuals, i combinant la interacció entre objectes i coneixements tècnics, records i emotivitat, explica la història i la tècnica de la ràdio i de la televisió a Espanya, fent un recorregut per la història de la Corporació RTVE.
Cadascuna de les feines vinculades a la televisió i a la ràdio es detallen i s'expliquen amb material tècnic, objectes, documents gràfics i fons documental visual. D'aquesta manera, al llarg de les tres plantes del museu, hi trobem representats oficis com el d'operador de càmera, documentalista, escenògraf, meteoròleg, tècnics de so, guionistes o maquilladors, entre molts d'altres.
Bona part de la col·lecció del museu està formada per material i equipament tècnic; per objectes que procedeixen dels programes i dels seus presentadors; imatges fixes i en moviment del fons documental de RTVE; àudios, etc. Al museu hi ha exposats més de 1.200 objectes i equips electrònics. A banda, en quatre dipòsits, s'emmagatzemen més de 4.000 objectes. També s'hi conserven tres unitats mòbils i més de 70.000 fotografies i vídeos.
Hi trobem exposats objectes força emblemàtics com la ruperta original del programa Un, Dos, Tres; el Mapa del Temps original del meteoròleg, Antoni Castejón, que va donar la informació del temps en català el 1978; una Moviola Steenbeck de l'any 1970 (amb aquest aparell van néixer les repeticions al futbol); la càmera emprada el 1959 en la primera emissió de TVE des dels estudis de Miramar de Barcelona o el primer micròfon de RNE emprat a Salamanca el 1937 i que va servir per radiar el darrer comunicat de la Guerra Civil Espanyola el dia 1 d'abril de 1939, entre altres.
Per accedir al museu cal acordar dia i hora atès que només és accessible per invitació. Malgrat això, el museu rep més de 2.000 visitants anuals.