Mural de la Biblioteca
Sant Adrià de Besòs

Sant Adrià Nord - Plaça Guillermo Vidaña i Haro, s/n

XXI
    el Gran Reb
    Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Plaça de la Vila,12 - 08930)
    Jordi Montlló Bolart

Mural pintat a la façana de la Biblioteca municipal amb el títol "Anacronismes", obra de l'artista urbà, d'origen grec, el Gran Reb. L'autor il·lustra l'ambient per reviure la seva història de Sant Adrià en una síntesi entre passat, present i futur. Carrers que ara es comuniquen entre si i amb altres llocs. Un "Passador" amb una nena a sobre mentre ella juga amb una papallona, la seva mare que mira cap a la ciutat i cap al futur, simbolitzat per un obrer que el construeix.Tal com diu "Una brisa de verano, una antigua canción de cuna, historias de nuestros mayores, sonidos de las fábricas, los trabajadores y la gente en las calles, el tranvía, los carruajes tirados por animales, un Biscúter, y niños jugando, historias de vida, espacios y edificios emblemáticos, memorias del pasado, una calle y un proyecto con sueños de futuro".

Reb és artista muralista que viu entre Barcelona i Grècia. La seva visió estètica i tècnica és una barreja d'estils, amb influències dels mestres de la pintura clàssica, la il·lustració i el còmic. De mentalitat grafiter, té la imaginació d'un dissenyador gràfic i la percepció d'un tatuador. Ha deixat les seves obres en edificis de ciutats com Tessalònica, Atenes, Londres, Berlín, París, Zagreb, Dresden, Wiesbaden, Stockholm, Munic i Barcelona.

Projecte realitzat per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l'Associació El Generador Art i Creació Cultural, amb el suport de Pintures Corbacho, el Centre Juvenil El Polidor, La Biblioteca Sant Adrià, l'Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs i l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde" (ASAB). Es tracta d'un projecte participatiu, iniciat al mes de març de 2019, en el qual s'han anat recollint idees, suggeriments, fotografies antigues i documentació aportada per L'Agrupació Fotogràfica, Arxiu Històric, la Biblioteca i l'Ajuntament de Sant Adrià. La intervenció artística va començar el 10 de febrer de 2020 i ocupa gairebé tota la façana de l'Av Pi i Margall.