Monument "El Banyista"
Sant Fruitós de Bages

Des del carrer Padró cal agafar el carrer Sant Benet fins a l'edifici de la llar d'infants.

Realisme
    Neus Serra
    Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.Crta. De Vic, 37,39 (08272 Sant Fruitós de Bages)
    Raquel Valdenebro Manrique

Monument ubicat al petit pati que predeceix l'edifici de la Llar d'infants del Sagrat Cor de Jesús, dins del poble de Sant Fruitós de Bages. Aquesta escultura, realitzada en bronze, és formada per la figura d'un nen assegut en un banc de pedra, amb el cap lleugerament acotat. La mida de la figura del nen és d'un metre de llarg i sobresurt de l'alçada del banc 58 m.

Aquesta escultura fou elaborada inicialment amb l'objectiu d'anar vora un petit llac projectat inicialment a la zona del Bosquet de Sant Fruitós. La figura havia d'anar asseguda vora el llac, amb els peus dins de l'aigua, d'aquí el nom del banyista. Quan el projecte del Bosquet eliminà la presència del llac, fou readaptada a l'escola i asseguda al banc.