Monument D.O.C
Vilafranca del Penedès

Plaça de l'Espirall, s/n

XXI
    Raquel Monje Alfaro
    Ajuntament de Vilafranca del Penedès (C. de la Cort, 14).
    Jordi Montlló Bolart

Monument que es composa de dos murs de bronze de 4 metres de llargada per 1 metre d'alçada, situats en paral·lel. La part interior del mur està treballada amb u baix relleu que reprodueix un conjunt de mans com a símbol del treball. L'espai entre els murs té un paviment translúcid de formigó i ampolles de vi i cava, formant una passarel·la. Aquest paviment reposa en una caixa de formigó buida per permetre la il·luminació des de sota.
    L'escultora va voler que les mans dissenyades en els murs fossin reals, de persones que visquessin a la vora d'on havia d'anar instal·lada l'obra, en un procés participatiu de creació.

El títol de l'obra vol dir, Denominació d'Origen Qualificada.

Es tracta de l'obra guanyadora del segon concurs d'Escultura en Espai Públic Vilafranca del Penedès. En aquesta edició, a més de l'Ajuntament, s'hi ha adherit l'empresa de components automobilístics Brose. Aquest cop, s'hi van presentar 50 projectes. Es va inaugurar el dissabte 24 d'abril de l'any 2004.

AJUNTAMENT DE VILAFRANCA (2004) Dissabte s'inaugura l'obra guanyadora del 2n concurs d'escultura en espai públic Vilafranca del Penedès, Premi Brose. Nota de premsa. Inèdita.