Monument de la C-244
La Torre de Claramunt

Urbanització Ca l'Anton (08789 La Torre de Claramunt)
    C-224, just abans del p.k.8, cruïlla amb el c/Salvador Espriu

Ajuntament de la Torre de Claramunt.(Pl. de l'Ajuntament, 1 08789 La Torre de Claramunt)
    Raquel Valdenebro Manrique

Element urbà situat en una petita illa circulatòria a la part superior de la urbanització de Ca l'Anton, que permet redirigir el trànsit vers la C-224. Aquest element, de caràcter ornamental, él mecanisme de funcionament d'un antic molí paperer format per una gran pedra de molí, de 1,58m de diàmetre per 20 cm de gruix, lligada a un mecanisme de ferro, que inclou la roda dentanda que la feia girar i les mecanismes per lligar-la a la font d'energia

Aquest element va ser col·locat per tal d'ornamentar l'espai públic que fa d'illa i permet la circulació entre la urbanització de Ca l'Anton i la C-244. Es desconeix la procedència de la roda, tot i que segurament prové dels veïns molins de Cal Batlle i Cal Roda.