Monument cors de Clavé
Granollers

A la zona d'eixample de Granollers

Martí Masvidal (escultura de l’estendard)
    Ajuntament de Granollers
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Monument dedicat als Cors de Clavé i situat a la plaça Josep Barangé, sobre un petit terraplè de planta rectangular. En un dels extrems hi ha una llosa rectangular vertical de ciment llisa formada per quatre peces, de les quals en sobresurt un element d’acer corten que representa un estendard dels cors de Clavé, obra de l’escultor granollerí de metall Martí Masvidal. De la llosa vertical en surt una altra de rectangular, folrada amb llicorelles, on hi ha encastat un medalló circular amb l’efígie d’Anselm Clavé, fundador dels cors de Clavé, juntament amb unes lletres de ferro en alt relleu amb la inscripció “Progrés, virtut i amor / Granollers a J. A. Clavé”.

Els cors de Clavé han constituït un dels elements cohesionadors de les classes populars catalanes des de la seva fundació en el darrer terç del segle XIX. N’hi ha a la major part de poblacions catalanes, amb especial incidència en les que van tenir una forta presència de la indústria, com és el cas de Granollers.

Originàriament la base del monument tenia un petit estanc d’aigua. Amb posterioritat a l’any 2003 l’estanc s’omplí de terra.