Monument als Grans
Castellcir

A tocar del Casal i la Llar d'infants, en una zona enjardinada.

XXI
    Ajuntament de Castellcir
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Monòlit de pedra situat a l'exterior de la llar d'infants el Petit Camacurt, en una zona enjardinada.
    En el monòlit a la part inferior hi ha una petita placa on es llegeix "Per a vosaltres els grans, Sant Andreu!. A la part superior del monòlit hi ha l'escultura d'un llibre obert, fet amb ferro corten. Per la part inferior, el llibre hi ha una espècie d'agafadors o cintes, fets de ferro, que simbòlicament servirien per tancar el llibre, rematats amb el cap d'un drac.
    La part central i inferior del monòlit, està decorada amb les figures de dues sargantanes i quatre ferradures obertes, tot fet de ferro.
    A tocar d'aquest element hi ha una espècie de faristol metàl·lic amb una caixa amb vidre a la part superior. A l'interior hi ha un poema d'Isabel Barrier. Aquest element va ser instal·lat l'octubre de 2006, i fou col·locat amb motiu del llibre del mes, tal com es pot llegir al mateix full visible a l'interior.