Monument als caiguts de la Mineria
Saldes

Saldes. Oficines pis segon Carbones Pedraforca. 08697 SALDES

Carbons Pedraforca. Passeig de la Pau. 08600 BERGA
    Cortés Elía, Mª del Agua

El monument està format per dos ortoedres paral·lels que flanquejen una urna de vidre dins la que es posa una làmpada de mina encesa durant la cel·lebració de Santa Bàrbara, el 4 de desembre. En els pilars hi ha el símbol de la mineria i una inscripció amb el nom de tots els miners que han mort a la zona en accidents a les mines i la llegenda IN MEMORIAM.

S'ha posat a la fitxa la ubicació original del monument, que durant el proper any s'instal·larà junt a la imatge de Santa Bàrbara a la plaça de l'església de Sant Martí al nucli urbà de Saldes.

Es troba ubicat al costat de les oficines al pis segon de l'empresa Carbones Pedraforca, camí de Gresolet. El monument va ser inaugurat el 5 de febrer de 1991.