Monument als Caiguts
Taradell

Cementiri de Taradell. Avda. Mossèn Cinto Verdaguer

Josep Ricart i Maimir i Joan Coll i González
    Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Dídac Pàmies-Antequem. S.L.

Monument situat al cementiri de Taradell, a l'angle nord-est de la part nova. Es tracta d'una obra de formigó, amb una base rectangular on hi ha la inscripció "A tots els Caiguts, 1978", on hi descansen tres peces irregulars de diferents mides, amb la central de major dimensió on hi ha la creu cristiana.

L'antecedent al Monument als Caiguts el trobem en la Creu dels Caiguts que es col·locà al passeig de Sant Genís un cop acabada la Guerra Civil, com es feu en la majoria de poblacions espanyoles per homenatjar les víctimes del bàndol franquista. El 27 de juliol de 1977 es va decidir traslladar-lo al cementiri, que estava essent ampliat, i reconvertir-lo en un monument en homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil. Es va inaugurar el dia 1 de novembre de l'any 1978, juntament amb la inauguració de la part nova del cementiri.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.