Monument al metge rural
Taradell

Pl. de les Eres

Josep Ricart i Maimir
    Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Dídac Pàmies-Antequem, S.L.

Monòlit de pedra local disposat verticalment, ubicat a l'angle nord-oest de la plaça de les Eres. A la part frontal hi ha una placa de bronze on hi a representades dues mans en baix relleu, una espiga, un sol i arbres que en boca de l'autor, simbolitzen la voluntat d'entrega del metge amb un treball abnegat i constant. A la part inferior hi apareixen les lletres de ferro "al metge rural" i a la part superior, amb la mateixa tipologia i material, "Taradell". A la part posterior hi ha una placa on es pot llegir "Padró inaugurat amb motiu del comiat del Dr. Bernat Serdà com a metge titular del poble (1940-1983). Taradell, octubre 1983".

Es tracta d'un monument commemoratiu del treball desenvolupat a Taradell pel metge Bernat Serdà i Prat, que hi exercí entre 1940 i 1983. L'entrega amb que realitzà la seva feina va fer que poble li dediqués aquest monument en senyal d'agraïment i que sigui un personatge molt recordat, després de la seva mort l'any 1988. L'any del centenari del seu naixement, el 2013, el seu fill va fer el pregó de la Festa Major.

1983: Revista Taradell. Núm. 421
    SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.