Monument al jugador d'hoquei
Sant Hipòlit de Voltregà

  Osona
  Passatge Victorià Oliveras de la Riva, s/n
  Emplaçament
  Al bell mig del complex esportiu, davant de la Pista (actualment coberta)
  514m

  Coordenades:

  42.01408
  2.23829
  436931
  4651620
  Número de fitxa
  08215 - 157
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XXI
  Any
  2002
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Ornamental
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Monument aïllat situat al bell mig del complex esportiu de la vila, en un dels laterals del caminet que li dóna accés des de la banda de ponent, a l'extrem oest d'un parterre enjardinat de planta triangular que està situat davant de la façana principal de l'antiga Pista, actualment coberta i remodelada. El monument consta de dues parts ben diferenciades: un basament circular de formigó a mode de peanya i l'escultura pròpiament dita, de bronze i assentada damunt de l'anterior. Es tracta de la representació d'un jugador d'hoquei patins en moviment, amb la pilota enganxada a l'estic i un tronc central decorat que li fa de suport. La imatge està situada damunt d'un basament octogonal de bronze, amb algunes de les seves cares inscrites amb el nom del monument , el de l'escultor, el del seu restaurador i el de l'empresa que proporcionà el material. Alhora, a la part posterior d'aquest basament, hi ha inscrita la data de creació de la mateixa, 1958.
  A l'altre extrem del parterre enjardinat hi ha una peça rectangular de pedra que presenta una inscripció emmarcada i bastida amb lletres metàl·liques, que fa referència a la seva restauració.

  L'escultura original, datada l'any 1958, és obra de l'escultor santhipolitenc Martí Vila i Freixa. En origen estava situada al bell mig d'un petit estanc que estava situat al cente del recinte. Posteriorment, a principis del segle XXI, fou restaurada per l'escultor Modest Fluvià i Aiguabella a partir de l'escultura original. La fosa del bronze per confeccionar-la procedeix de l'antiga foneria Barberí, fundada a Olot durant el segle XVI i posteriorment traslladada a Riudellots de la Selva, on tancà les seves portes l'any 2016. La restauració de la peça fou inaugurada l'1 de novembre de l'any 2002.

  ANGLADA I ARBOIX, Emília (2008). Noms propis del Voltreganès. Vic: Eumo Editorial, Centre d'Estudis del Voltreganès, p. 80.
  CASAS TRABAL, Pere (2006). Club Patí Voltregà. 50 anys teixint la vida d'un poble. Vic: Eumo Editorial, Fundació Club Patí Voltregà.