Monument a les víctimes de la Guerra Civil Vallirana

Parc Central
A la banda de llevant del parc, tocant a l'avinguda de l'Esport

Francesc Panyella Farreras
Simbòlic
Ajuntament de Vallirana
Adriana Geladó Prat

Petita placa commemorativa situada als peus d'un dels lledoners de l'extrem de llevant del parc Central. Es tracta d'una placa rectangular de bronze, amb un emmarcament de pedra motllurat. Hi ha gravada la següent inscripció: "A / LA / MEMÒRIA / DELS / FILLS / DE / VALLIRANA / QUE / PERDEREN / LA / VIDA A CAUSA / DE LA / GUERRA CIVIL". Al costat d'aquesta hi ha el símbol de les quatre barres amb una ploma al mig.

El monument commemora i homenatja la totalitat de les víctimes valliranenques de la guerra Civil. La placa fou instal·lada el dia 3 de juliol de l'any 1999. Fou feta i dissenyada per Francesc Panyella Farreras, natural de Vallirana exiliat a França a finals de l'any 1938.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 219-220. Http://monuments.iec.cat/fitxa.asp?id=119 (Consulta: 24-05-2017). OLLÉ, Francesc (2014). Episodis de guerra, entorn de pau. La Vallirana dels anys trenta. Vallirana: Nèctar editorial, p. 140, 143-144.