Monument a les Caramelles
Sant Julià de Vilatorta

Plaça Marquès de la Quadra

Jordi Pallàs, escultor
    S'hauria de netejar la pedra perquè actualment no es veu l'hora.
    Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
    Virgínia Cepero González

El monument que commemora el quart centenari de les Caramelles del Roser és una font. Està construït amb pedra, situat damunt d'una base circular també de pedra, i és obra de l'escultor Jordi Pallàs de Sant Julià de Vilatorta.
    És una representació naturalista d'un caramellaire amb la seva vestimenta tradicional (la capa, el barret de copalta i el llaç), que subjecta amb la mà el bordó que té una plaqueta amb l'estampa de la Mare de Déu del Roser. L'acompanya un infant de la comitiva caramellaire, que duu el tradicional bastó tornejat amb un gran pom de flors al cim i cintes.
    El bloc de pedra porta esculpit l'escut de Sant Julià de Vilatorta i la inscripció: "SANT JULIÀ DE VILATORTA A LES CARAMELLES DEL ROSER EN EL IV CENTENARI 1590-1990".

H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.