Font del Doctor Sanmartí
Sant Julià de Vilatorta

Cruïlla del Passeig de Mossèn Cinto Verdaguer amb l'avinguda de Jaume Balmes.

Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
    Virgínia Cepero González

La Font del Dr. Sanmartí es troba situada a la cruïlla del passeig de Mossèn Cinto Verdaguer amb l'avinguda de Jaume Balmes
    Es tracta d'una font pública construïda l'any 1987 en homenatge a Joan Sanmartí i Casabayó, metge, i alcalde de Sant Julià de Vilatorta entre els anys 1965 i 1974.
    És construïda sobre una base de planta quadrada, feta amb grans lloses de pedra, sobre la que s'assenta l'estructura de la font. L'aigua surt per dos sortidors, un situat a la part del davant i l'altre a la part posterior, per un bonó de cop i cau a una pica rectangular de pedra. A l'extrem superior duu la inscripció: "FONT DEL DR SANMARTÍ".

La font fou construïda l'any 1987, en honor al doctor Joan Sanmartí Casabayó, que fou alcalde de Sant Julià entre els anys 1965 i 1974.