Monument a Daniel Blanxart
Olesa de Montserrat

Parc municipal

Amadeu Paltor Voltà (escultor)
    Ajuntament d'Olesa de Montserrat. Pl. Fèlix Figueras Aragay, s/n
    Jordi Piñero Subirana

Monument situat al Parc de la Vila que consisteix en un gran bloc de pedra de conglomerat on hi ha encastada una placa amb l'efígie de Daniel Blanxart, científic i melòman. Més avall hi ha una altra placa amb la següent inscripció: "L'Escola d'Arts i Oficis en les seves noces d'or al seu fundador. Olesa 1974". La roca de conglomerat (pudinga) és procedent de Monistrol de Montserrat.

Daniel Blanxart i Pedrals (1884-1965) fou catedràtic de l'Escola d'Enginyers Industrials Tèxtils de Terrassa i professor a les escoles Industrial i de Belles Arts de Barcelona. A Olesa fundà l'Escola Municipal d'Arts i Oficis l'any 1924.

DALMASES, A i altres (1991). "Olesa de Montserrat", Gran Geografia Comarcal de Catalunya, vol. I, Barcelona, Fundació Enciclopèdia Catalana (2ª edició), p. 368
    HERNÁNDEZ CARDONA, M. Àngel (1997). Les plantes i el paisatge vegetal d'Olesa de Montserrat. Col·lecció Vila d'Olesa, 6. Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Publicacions de l'Abadia de Montserrat, p. 129