Monòlit a Lluís Companys
Els Prats de Rei

En un petit espai sense esfaltar, en punt perifèric al nordoest de la vila.

XXI
    Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
    Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'un petit monument commemoratiu, fet amb un sol bloc de pedra de sauló local de vetes verdoses i vermelles. Mesura 1'5 m d'alçada, està tallat amb forma rectangular i mostra l'extrem superior lleugerament irregular. L'acompanya una petita placa metàl·lica quadrangular situada a la part frontal superior del monòlit que conté inscrits els detalls descriptius del motiu del monument i la data de la seva inauguració.

Es tracta d'un monument molt recent, d'iniciativa municipal, inaugurat el 15 d'octubre de 2015 per tal de commemorar el 75è aniversari de la mort de Lluís Companys i Jover, 123é president de la Generalitat de Catalunya, sotmés a judici militar i afusellat el 15 d'octubre de 1940 un cop ja acabada la Guerra Civil Espanyola.