Molí de Ramon Roca
Moià

Riera de Malrubí, aigües avall del molí del Perer, a la zona dita les Set Rieres.
    Riba esquerra de la riera de Malrubí, al lloc dit les Set Rieres

Caldria netejar la zona i consolidar el mur de la bassa, que és a tocar de la pista.
    Francesc Roma

Edifici, amb coberta exterior a dues aigües, fet amb pedra poc desvastada relligada amb morter de calç, de 4,50 m x 2,55 m, coberta de volta de canó, S'hi accedeix per una porta d'1,80 m x 0,95 m, de llinda plana, feta de pedra picada. Sobre seu hi ha una petita finestra espitllerada.
    A la llinda hi ha gravat: "Ramon Roca / Añ + 1871".
    A la part de llevant es conserva la bassa, tot i que molt tapada per la vegetació. Sembla que seria un molí de rampa, ja que no s'observa res que permeti pensar en un pou.
    A l'interior hi ha un entarimat de pedra on se suposa que anava un únic joc de moles (avui dia inexistent). Un forat permet veure el fons del carcabà ple d'aigua. Aquest carcabà no és accessible des de l'exterior.

Com que en desconeixem el nom, li donem el que figura a la llinda de la porta.
    Sembla que la masia-molí del Perer va ser construïda l'any 1850 per la família Roca, fet que sembla tenir consistència amb el nom i la data de la llinda d'aquest molí

Se sabia que aigües avall dels molins del Perer hi havia un tercer molí, però no consta que s'hagi descrit mai.