Molí del Perer (masia)
Moià

A 10 Km al nord-oest de la vila.
    Al fons d'una vall just on s'uneixen la riera de Mal Rubí i el riu Sec. El camí ara és accessible.

Cristina Casinos

Conjunt d'edificacions que s'estructuren al voltant d'un molí possiblement reformat l'any 1859. La part residèncial (masia) presenta una planta quadrada i porta, i tot fa pensar que també hauria estat reformat a mitjan segle XIX.
    El conjunt es complementa amb antics estables i corts.
    Pel que fa al molí, actualment és ben visible la bassa amb la rampa que duia l'aigua fins a les rodes. Externament no s'observa res més.

L'aigua que omplia la bassa del molí provenia del molí situat a escassos metres a llevant (fitxa 161)

La masia actual va ser construïda l'any 1850 per la família Roca.

Aymamí i Domingo, G; Pallarés i Personat, J (1994); Els Molins Hidràulics del Moianès i de la Riera de Calders. XXVI Premi Sant Bernat. Barcelona.
    Ubals i Picanyol, D ( 2001); " Les Masies de Moià ". Pàg. 101. Moià.