Molí de l'Ibañez
Sant Pere Sallavinera

Plana de l'Ivanyes
    Passat el pont de Cal Baldiri seguir el camí recte i el primer a l'esquerre

Núria Cabañas

Ca l'Ibañez és un antic molí del segle XVIII amb diverses refraccions i actualment utilitzat com a vivenda. L'antic molí és una construcció de planta quadrangular que conserva gravat a la llinda de la porta l'any 1768. La porta d'accés al molí es troba situada a la façana sud on s'hi obren diverses finestres a l'alçada del primer i segon pis, de les quals només dues són originals. Pel cantó de tramuntana és conserva l'antic poc de pressió de la bassa, de planta circular i una petita part de la bassa convertida en un estany. No obstant, la façana original per aquesta banda no es visible ja que posteriorment se li annexiona un petit cos de planta quadrada, tipus torre, amb tres pisos i al coberta a quatre aigües.
    Al segle XX, annexa al cantó de llevant hi ha un cos de planta rectangular amb la coberta a dues aigües de teula àrab i amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a tramuntana. Consta de planta baixa, primer i segon pis. Al frontis s'hi obre un portal d'arc de mig punt i una finestra per la banda dreta i dues finestres a nivell del segon pis. Per la façana posterior, a la planta baixa s'hi obre un gran portal d'arc de mig punt de pedra blanca i dues finestres amb ampit de pedra seguint el mateix eix. Annexa aquest volum hi ha un cos de petites dimensions, amb coberta a una vessant, amb la porta d'accés de llinda de fusta situada a la façana de tramuntana.
    Davant aquesta finca hi ha un espai enjardinat i una construcció contemporània amb dues portes d'arc i quatre finestrals que era utilitzat pels animals.

L'actual propietari ho va adquirir a finals del segle XX de la família Serragallarda.

AAVV. (1997): Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Anoia. Volum 7. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Barcelona.