Molí de la Riera
Perafita

Sector sud del terme municipal
    A 1075 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 9'500.

Només es conserven alguns trams del mur de càrrega.
    Jordi Compte i Marta Homs

El molí de la Riera està situat uns metres sobre el rec de la Roca Llisa, a mig camí entre les masies de la Riera (al nord) i Busquets (al sud) i uns cent metres al sud del gorg del Saltant o gorg Fondo, on es troben les restes de l'antiga resclosa del molí.
    Es tracta d'una edificació en runes de la que es conserven diversos trams de murs de càrrega de maçoneria de pedra amb poc morter, amb alçades màximes de poc més de 2 metres. Tot i que els murs conservats es troben situats de manera força inconnexa s'intueix la possible bassa del molí a l'extrem nord del conjunt i la sala de màquines i el possible habitatge al sud. El mur que es troba més ben conservat és el que uniria les dos parts delimitant la bassa pel seu extrem sud. Aquest mur, cobert parcialment de terra com la resta, conserva una obertura a l'extrem esquerre emmarcada amb pedra treballada i llinda monolítica molt erosionada amb una important esquerda. Aquesta obertura deixa pas a un conducte estret al fons del qual s'observa un bloc de pedra treballada amb una forat circular al centre, darrera del qual hi ha un segon bloc tapant el forat.