Molí de la Carota
Veciana

abandonat des de fa força temps, no conserva la teulada i presenta un estat ruinós força avançat.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Jordi Montlló Bolart

Antic molí fariner, situat a la llera esquerra de la riera de Veciana. Actualment s'observa l'obrador, el carcabà o cacau i el pou i la bassa. Al voltant hi ha forces restes de parets enrunades segurament corresponen a les dependències del molí, com habitatge, magatzems, corts.
    L'obrador és de planta rectangular amb volta de canó, feta de carreus regulars. Es conserva el pou, possiblement sense bassa; és a dir, del tipus B de J. Bolòs (1983) de forma cònica.

La construcció del pou és realment impressionant.

BOLÒS, Jordi i NUET, Josep (1983). Els molins fariners. Col·lecció Ventall. Ketres Editora, SA. Barcelona.
    GENERALITAT DE CATALUNYA (1997) Inventari del patrimoni cultural immoble. Patrimoni Arquitectònic. Barcelona.
    GENERALITAT DE CATALUNYA (1997) Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya: l'Anoia.. Barcelona, pàgs. 231-237.
    PALAU i RAFECAS, Salvador (1991). Els molins fariners de la conca de l' Anoia; dins Miscel·lània penedesenca, vol. XV,Institut d'Estudis Penedesencs; pàgs. 591 a 619.