Corral de Brufau
Veciana

Segur

abandonat des de fa força temps, no conserva la teulada.
    Jordi Montlló Bolart

Antic corral que servia per guardar el bestiar i la palla, situat a l'extrem d'un camp de conreu al capdamunt del barranc de Veciana. És de planta rectangular i s'estructura en dos nivells. Al costat esquerra de la façana hi ha un seguit de cossos adossats que feien funció de corts pel bestiar. L'accés principal era pel nivell superior, amb una magnífica obetura d'arc rodó de mig punt amb dovelles treballades, orientat a llevant, on s'hi guardava el carro i posteriorment el tractor. Enfront de la portalada hi ha una obertura, actualment reomplerta parcialment de pedres que era per on abocaven les bales de palla, ja que aquesta s'emmagatzemava a la part inferior del corral. La coberta era de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a aquesta façana. Els acabats exteriors dels parament són de pedra vista. Algunes obertures que encara no han estat cobertes per la vegetació, tenen la llinda de pedra treballada.

Per tractar-se d'un corral i pallissa, en destaca la tècnica constructiva, altament elaborada, pròpia de cases amb un alt poder adquisitiu.