Molí de can Bargalló
Sant Esteve Sesrovires

Can Bargalló
    A l'interior del recinte de Can Bargalló

La torre està en bon estat però els mecanismes han desaparegut.
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Dins el recinte de la masía de Can Bargalló hi ha un antic molí de vent que actualment ha perdut la seva funció original. Es tracta d'una torre circular que presenta un element central, també circular, per on passaria el mecanisme que connectaria les pales del molí que estarien situades a la part alta de la torre (avui desaparegudes) amb el pou des d'on es treuria l'aigua del subsòl. Al voltant d'aquest cilindre central hi ha una escala helicoidal que dona accés a la part alta de la torre on actualment hi ha una terrassa envoltada per una barana de barrots de ferro. El recorregut d'aquesta escala ve remarcat per les finestres que van envoltant la torre i es col·loquen en posició helicoidal igual que l'escala. Aquestes finestres són allargades, amb arc de mig punt i amb l'ampit inclinat seguin el perfil de l'escala. Actualment el parament exterior de la torre és arrebossat i pintat de color blanc, i només hi ha una decoració a la part superior que sembla feta amb totxo i consisteix en una banda perimetral amb quadrats refundits.

A l'article "Els molins fariners de la conca de l'Anoia" de Salvador Palau i Rafecas a la Miscel·lània Penedesenca, vol. 15, de l'any 1991 (pp. 591-619), hi apareix un inventari de molins on s'esmenta, amb el núm. 86, el Molí de Can Bargalló a Sant Esteve Sesrovires, però no explica res més sobre aquest molí. A la planimetria històrica de la Cartoteca del ICC, en el fons de Minutes Municipals, surt indicat aquest molí al costat de la casa de Can Bargalló. No hem pogut entrar al molí i per tant no podem saber més al respecte.

Cartoteca ICC. Fons Minutes Municipal.