Mirador del Serrat de la Rovira
Montesquiu

Al Parc del Castell de Montesquiu.
    Emplaçament
    Prop del camí del Castell de Montesquiu a les Planeses, uns 250 metres abans d’arribar a la masia agafar un desviament a la dreta, el camí que porta al Coll dels tres pals, i seguir menys de 100 metres.

42.118341306788
    2.2115751519407
    434826
    4663216
    08131 - 80
    XXI
    Xarxa natura 2000
    Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona.
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d’un mirador situat en una alçada de 711 metres sobre el nivell del mar, en un punt que conforma un balcó natural amb vistes vers el Castell de Montesquiu, la serra de Bellmunt i el Montseny. Des del mirador, si el dia es clar, es pot veure el Matagalls, les Agudes, el turó de l’Home, el Salt de la Minyona, entre altres.

El lloc on s’ha habilitat el mirador és un entorn planer en un punt prou alt amb bones vistes sobretot cap al sud i l’est. Al lloc s’hi van instal·lar baranes de fusta delimitadores de l’espai, una passera de fusta per accedir al mirador, i un panell indicador que permet identificar i ubicar les principals serres i pic visibles des del lloc.

L’indret on està ubicat està envoltat de massa forestal de pi roig i roure a les solanes, i fageda a les obagues, d’especial interès és l’obaga del Revell, en terme de Sant Quirze de Besora, situat en el camí del castell de Montesquiu al castell de Besora.