Mirador de les Banderes
Vallbona d'Anoia

Castellet. Al sud del nucli urbà
    C-224 direcció Piera, trencar a l'alçada del Mas Bonans i continuar el camí fins el mirador.

Núria Cabañas

El Mirador de les Banderes està situat a una altitud de 344m al nord-est del Castellet, fent de fita del municipi per l'extrem sud. Aquest espai té un valor social i cultural atès que els vallbonencs Joan Marquez i Xavi Lòpez van pintar-hi dues senyeres petites a les roques que hi ha just a sota i, més tard, la tercera senyera més grossa. Al 2007 s'hi va clavar el pal on hi oneja la Senyera que es va hissar, per primer cop, el setembre de 2008 pel col·lectiu "Camí Ral" de Vallbona.
    El mirador està format per un replà pedregós envoltat per una vegetació arbustiva constituïda per matollars baixos i clars, en els que domina el romaní, el bruc d'hivern i el llentiscle, entre d'altres plantes de fulla estreta.
    També es troba una vegetació camefítica dominada per farigola. Finalment, com a vegetació arbòria, hi ha alguns exemplars joves de pi blanc.

Cada 11 de setembre es puja al mirador per canviar la Senyera.
    La fitxa s'ha omplert amb dades estretes de la fitxa 28. BAMP del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.