Mines del Grau
Balenyà

Baga del Grau
    Estan situades prop del camí que puja al Roc Gros

Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Les mines del Grau estan situades a la baga que hi ha sobre la masia del Grau, prop del camí que va al Roc Gros. Estan obertes al terreny natural, sense estructures construïdes. La mina de Baix té la boca de majors dimensions, tot i que no s'hi pot accedir perquè l'entrada es troba inundada d'aigua. La mina de Dalt té l'entrada parcialment tapada de sediments i hi ha un pou al seu interior.

Les coordenades UTM són de la Mina de Dalt. Les de la mina de Baix són 433894, 4630211.

Segons explica Josep Milà i Puigdomènech a la seva pàgina web, les mines van obrir-se a mitjans del segle XX per l'empresa Falgueres per abastir d'aigua potable al poble de Centelles. Seguint les prediccions d'un saudí, van obrir-se per mitjà de barrinades, però no es va trobar aigua.

ROMA, F. (2013). Patrimoni existencial del Brull, Centelles, Collsuspina, Hostalets de Balenyà i Seva. Patrimoni existencial, 3. Madrid: Bubok Publishing.