Mina de cal Barraquer
Dosrius

Veïnat de Gemir, 33 - Zona de Dosrius
    A la banda sud de la masia de cal Barraquer, en una zona plena de feixes de conreu dins del bosc

L'interior de la galeria està una mica degradat.
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada situada en un dels marges que aterrassen la zona, que és plena de feixes. Es tracta d'una galeria soterrada de recorregut rectilini que marxa en direcció sud-est. Està excavada al terreny natural de la zona creant una galeria d'arc rodó. El tram inicial presenta la volta bastida en maons plans, amb els murs fets de maons i reforçats amb pilars. La boca d'accés a la mateixa està oberta en un muret bastit amb pedra irregular i està inclosa dins d'una pica rectangular bastida amb maons i amb el coronament fet amb carreus de pedra. Sota la boca de la mina, a escassos metres, hi ha tres dipòsits de planta rectangular de factura més moderna.

L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor.

La mina forma part de les propietats de la masia de cal Barraquer. Tot i que no es pot assegurar, és probable que s'utilitzés per regar les feixes de conreu que hi ha al seu voltant i, fins i tot, podria abastir d'aigua a la masia, que està situada sota seu.