Mina d'aigua de Can Julià de la Muntanya
Santa Coloma de Cervelló

Camí de la Torre Salbana, Carrer de Sant Julià, 9
    Vora la rotonda que uneix el carrer de Can Julia amb l'avinguda de Lluís Companys/Via Cornisa.

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals9

Sistema de captació d'aigües subterrànies possiblement usat en el passat per a ús agrícola i de boca. Només es conserva la boca de la mina, feta amb maons, i de la qual possiblement se n'ha perdut la coberta. Ara està segellada amb un gran bloc de formigó i un reixat metàl·lic a la porta. Desconeixem les característiques del coll, dimensions i divisions internes de l'estructura.
    Segons es desprén d'un video del Sr. Miquel Carrión, l'estructura té coberta de maó apuntada.
    Sobre la bocamina actual hi havia un canó per evitar les pedregades, del qual tan sols en resta la base.
    L'aigua estava canalitzada fins a la font de can Julià, canalització que es va tallar amb la construcció de la Via Cornisa.

Està a tocar d'una via de comunicació, la Via Cornisa.

El Mas de Can Julià de la Muntanya està situat a la part alta de la Colònia Güell. La seva època d'esplendor fou el segle XVIII, però al segle XIX va acabar integrant-se a la colònia Güell.