Megàlit de Roca Sareny (Dolmen de Roca Sareny)
Sant Llorenç Savall

  Vallès Occidental
  Sota el penyal de Roca Sareny, accessible per una pista i després corriol des del coll de la Casilla
  Emplaçament
  Roca Sereny

  Coordenades:

  41.69365
  2.01845
  418321
  4616229
  Número de fitxa
  08223 - 87
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Prehistòric
  Edats dels Metalls
  Estat de conservació
  Bo
  En el moment de redactar aquesta fitxa s'acabaven de fer obres de consolidació i estava previst fer la senyalització del jaciment.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  15479
  Accés
  Fàcil
  Científic/Cultural
  Titularitat
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Autoria de la fitxa
  Laura de Castellet i Ramon

  Cista de lloses de forma rectangular, ubicada damunt d'un petit túmul artificial, de la qual només queden tres parets i la llosa superior desplaçada. L'espai funerari mesura uns 150 x 60 cm i uns 50 d'alçada, i està tancat per blocs de pedra seguint el possible túmul.

  En el moment de la descoberta estava inviolat encara que malmès per la intempèrie, i s'hi van trobar sis esquelets amb aixovar funerari: material ceràmic i lític i dos botons triangulars d'os.

  El sepulcre va ser localitzat per uns excursionistes l'estiu de 2005, de manera casual i en haver quedat al descobert arran de l'incendi de 2003. La mateixa tardor s'hi va fer una campanya arqueològica, així com una intervenció d'urgència l'abril de 2006. Actualment està en estudi per a intervencions de manteniment i senyalització.

  AA.DD (2006) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 7 (El Dolmen de Roca Sereny, octubre 2006), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.